Jere Matilainen ja Maiju Pärssinen, kuva: S. Venäläinen

Monipuolinen työ on NES-hoitajan ilo​

Teksti: Maria Jalavisto

Asiakas on NES-hoitajan työn tärkein osa. Hoitaja keskustelee voinnista kokonaisvaltaisesti ja huomioi niitä pieniä asioita, joilla on suuri merkitys asiakkaan vointiin. Tehtävälistalla olevat asiat eivät ole tärkein asia, vaan parhaan hoidon salaisuus on asiakkaaseen keskittyminen. Hoitajien ideat työn kehittämiseen otetaan myös ilolla vastaan. 

 Maiju Pärssinen on toiminut 1,5 vuotta Nursie Health Oy:n NES-hoitajien (Nursie Expert Service) esihenkilönä sekä tammikuusta lähtien NES-liiketoimintayksikön johtajana. Hän kertoo NES-hoitajavälityksen olevan kokonaisvaltaista, ennaltaehkäisevää sekä varhaisen puuttumisen periaatteiden mukaista.  

Pyrimme asiakkaan kohtaamisessa kiireettömään lähestymistapaan. Ennen korona-aikaa saatoimme juoda kahvit asiakkaan kanssa, koska kiireettömästi keskustellen lyhyessäkin ajassa saa valtavasti tietoa ihmisen voinnista. Hoitajamme tekevät työtehtävänsä järjestelmällisesti ja tehokkaasti, joten asiakkaan kohtaamiseen jää enemmän aikaa, Maiju kertoo.

Sekä Nursie Health että ympäri Pohjois-Savoa olevat asiakaspaikat perehdyttävät hoitajat huolellisesti työhön. Perehdytys tehdään vielä käytännössä toisen NES-hoitajan opastuksella, joten uusi hoitaja voi liittyä turvallisin mielin osaksi tiimiä. Hoitajien näkemystä arvostetaan ja työhön liittyvät kehitysideat ovat tervetulleita. Myös asiakaspaikkojen kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä työn laadun turvaamiseksi ja palaute on ollut hyvää. 

Jere Matilainen valmistui lähihoitajaksi vuonna 2015 ja työskenteli sen jälkeen kolmisen vuotta Kuopion kaupungin palveluksessa. Viime syksynä hän näki Kuntarekry-sivulla työpaikkailmoituksen ja pesti Nursie Health -tiimissä alkoi pian hakemuksen lähettämisen jälkeen.  

Parasta on työn vaihtelevuus ja monipuolisuus. Asiakaspaikkoja on Pohjois-Savon alueella useita ja työssä on tarpeeksi haasteita. Ne tuovat työhön lisää rikkautta. Hienoa on myös se, että omat työajat voi määritellä itse, joten esimerkiksi viikonloppuna voi olla halutessaan vapaalla.  

Nursie Health -tiimille työn luonne tuntuu sopivan. Huhtikuussa tehdyn työtyytyväisyyskyselyn mukaan 100% työntekijöistä suosittelisi nykyistä työpaikkaansa tuttavalleen. Myös yli 80 prosenttia tiimistä kokee saavansa arvostusta työpaikallaan. Hyvästä työstä palkitaan ja hoitajille järjestetään myös jatkokoulutusta. 

Työ vaatii paineensietokykyä, mutta se antaa myös mahdollisuuden oppia koko ajan uutta. Suosittelisin hakemaan mukaan, jos hoitotyö on alkanut puuduttaa ja työelämään kaipaa haasteita, Jere haastaa.  

Nursie Health Oy hakee joukkoihinsa uusia lähihoitajia ja sairaanhoitajia. Ota yhteyttä, jos ura dynaamisessa tiimissä kiinnostaa!