MyNursie vakuutti sijoittajat rahoituskierroksella​

Teksti: Maria Jalavisto, 28.1.2022

Terveydenhuolto kohtaa haasteita maailmanlaajuisesti ja omahoidosta on tulossa globaali trendi. Omahoidon ratkaisuihin sijoitetaan juuri nyt. Nursie Healthin viime vuoden lopulla menestyksekkäästi päättynyt preseed-kierros näyttää vihreää valoa MyNursie-omahoitosovelluksen jatkokehitykselle.  

Rahoituskierroksen tavoiteltu kokonaispanos oli 200 000 € ja tavoite saavutettiin joulun alla. Kierrokseen osallistui joukko pääomasijoitusyhtiöitä sekä Nursie Healthin avainhenkilöitä. Inventive Ventures Oy, jonka taustalla vaikuttavat Lasse Larvanko ja Satu Mollgren, oli pääsijoittaja. Heidän sijoitusyhtiönsä valitsee kohteensa alustatalouden kentältä ja pyrkii löytämään ratkaisuja, jotka tuovat hyvää yhteiskunnalle esimerkiksi kestävän kehityksen ratkaisujen kautta.  

MyNursie istuikin hyvin Inventive Venturesin portfolioon sovelluksen kokonaisvaltaisuuden ansiosta. Larvanko ja Mollgren uumoilevat sovelluksen tuovan suurempia kokonaisvaikutuksia koko terveydenhuollon sektorille, koska väestörakenteen muutokset vaativat ennaltaehkäisevää lähestymistapaa. 

”Terveyttämme mitataan erilaisin laittein, mutta terveysdata on tällä hetkellä siiloissa. MyNursie voi tuoda muutoksen tällä saralla ja tulevaisuudessa se voi olla yhtä yleinen sovellus ihmisten älylaitteissa kuin koronavilkku on ollut viime aikoina.”, Larvanko avaa päätöksen taustoja.

Selkeiden yhteiskunnallisten hyötyjen lisäksi Larvanko ja Mollgren näkevät yrityksessä pitkän aikavälin kyvykkyyttä. Tiimi on ammattitaitoinen ja motivoitunut, ja yrityksen rakenteet ovat jo pitkälle vietyjä. 

Nursie Healthin toimitusjohtaja Suvi Venäläinen on tyytyväinen rahoituskierroksella löytyneisiin sijoittajiin, jotka haluavat olla mukana yrityksen toiminnassa myös oman osaamisensa kautta. 

”Pre-seed-kierros opetti meille paljon. Koimme, että MyNursie oli siinä kehitysvaiheessa, että pystyimme ylpeydellä esittelemään sitä mahdollisille sijoittajille. Kaikkien sijoittajien kohdalla halusimme ns. ”viisasta rahaa”, joka mahdollistaisi kasvumme edelleen. Mukaan lähteneiden sijoittajien kautta saimme juuri sen mitä olimme hakemassa.”, Venäläinen kertoo.  

Vuonna 2022 Nursie Health jatkaa MyNursien kehittämistä kohti maailman parasta omahoitosovellusta.  

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Maria Jalavisto

p. +358 50 381 5433 (