Pää pilvissä, jalat maassa

Teksti: Maria Jalavisto

Timo Airaksinen aloitti elokuun alussa Nursie Health Oy:n kehitysjohtajana. Hänen mittava kokemuksensa IT-alalta sekä sote-IT-ratkaisujen kehittämisestä antavat entistä vakaamman pohjan visiomme toteutumiselle.

Pitkä ura yrittäjänä, konsulttina ja liiketoiminnan johtotehtävissä ovat luoneet Timolle vahvan näkemyksen siitä, miten kehitystyötä tehdään tuloksellisesti. Työn merkityksellisyys on kuitenkin hänelle erityisen tärkeää. Nursie Health tuli tutuksi alkukesän konsultoinnin kautta ja pian kiinnostus alkoi herätä.

Toimitusjohtaja Suvi Venäläisen ja muun tiimin kanssa käydyissä keskusteluissa kävi ilmi, että jaamme saman vision ja arvot. Pian syntyikin ajatus tiimiin liittymisestä. Ennaltaehkäisy ja varhaisen puuttumisen malli ovat MyNursie-sovelluksen kulmakiviä. Sovellus vastaa käytännöllisellä tavalla kiperiin tulevaisuuden sote-haasteisiin. Se ei hyödytä ainoastaan loppukäyttäjiä, vaan tulee ratkaisemaan myös hoitohenkilöstön saamiseen ja jaksamiseen liittyviä ongelmia, Timo maalailee.

MyNursie-sovellus on rakennettu WHO:n ja suomalaisten Käypä hoito -suositusten pohjalle ja sen kehittämisessä on käytetty lääke-ja hoitotieteen huippuosaamista. Lähtökohdat ovat siis hyvät. Timon työkuva koostuu kehitykseen, myyntiin, rahoitukseen ja operatiiviseen toimintaan liittyvistä tehtävistä.

Yhteisen vision saavuttaminen vaatii paljon raakaa työtä ja startup-kuvioissa oppii päivittäin jotain uutta. Myös tuurilla ja ajoituksella on suuri merkitys. Uskon, että olemme juuri oikeaan aikaan liikkeellä. Jo tässä vaiheessa olemme saaneet positiivista palautetta sidosryhmiltämme eikä kansainvälisille markkinoille lähtökään tunnu epätodennäköiseltä, Timo pohtii.

Timo vaatii tekemisensä taustalle vahvaa motiivia ja eettisyyttä. Suvista ja muusta tiimistä paistaa intohimo, jonka takana hänen on helppo seistä. Myös tiimi odottaa tulevaa yhteistyötä Timon kanssa.

Olemme erittäin innoissamme saadessamme Timon vahvistamaan tiimiämme. Timo tulee myös tiiviiksi osaksi yritystämme osakkuuden myötä, Suvi Venäläinen iloitsee.

Tulevaisuuden näkymiin kuuluukin työntäyteisiä vuosia, joiden aikana tavoitteet ovat korkealla, vaikka jalat pysyvätkin tukevasti maan pinnalla.